Home

Welkom op de site van Beeldend kunstenaar Ka Createur.

Wie:
Ka heeft zich door de jaren heen op verschillende vakgebieden ontwikkeld. Haar projecten lopen qua vormgeving nogal uiteen. Bij iedere fase hoort kennelijk een andere artistieke uitingsvorm. Na haar loopbaan als interieurbouwer en -ontwerper kwam haar vakmanschap en precisie goed van pas bij het maken van kunstzinnige glas in lood ramen. Momenteel ligt haar focus op het schilderen van abstracte werken. Hierbij kan zij zich losweken van haar perfectionisme.

Abstracte schilderijen:
Ka verwoordt deze abstractie als volgt: "Als ik mezelf niet in de weg zit en eruit kan laten komen wat er op dát moment in me leeft, dan is een goed schilderij in één sessie klaar. Deze zogenaamde oer-werken ontstaan vanuit vanalles: frustratie, liefde, angst, boosheid, onmacht en vreugde, er moet in ieder geval onrust van binnen aanwezig zijn. De beste creaties ontstaan als het denken en alle oordelen stop gezet kunnen worden. Als ik mezelf verwonder over de compositie en in het doek terug kan lezen wat mij bezig hield, dan krijgt het schilderij bestaansrecht.
Soms vraagt een schilderij om wat meer gelaagdheid en ook een ander beoordelingsvermogen, dan kan het proces maanden duren. Maar of je nu lang of kort bezig bent met een schilderij, een creatie raakt je of raakt je niet. Zo simpel is het dan ook weer".

Hout:
Als Ka behoefte heeft aan tastbaar en duidelijk werk, grijpt zij terug op haar oude vakgebied en leeft zich uit op het maken van unieke houten gebruiksvoorwerpen met een mooi karakter. 

Brons:
Ka laat alle opties open en heeft onlang het brons gieten ontdekt. Bij iedere fase hoort inderdaad weer een andere artistieke uitingsvorm. En die kan morgen weer anders zijn dan vandaag.

Ka createur werkt afwisselend in Amsterdam en Aijen.